top of page

Hyttefølelsen

Oppdatert: 12. sep. 2018Dei fleste lika seg på hytto. Enten om da e i si eige hytta, på hytto te jobben eller ei leigd hytta. Da e denna hyttefølelsen. Når ein kjenne at tankane får roa heilt ner, og kroppen slappa totalt av. Vera masse ute i naturen. Kanskje spela litt spel, eta deilig mat og drikka litt vin. Da e denna følelsen eg trur dei fleste lika. Da e som om at livet heima blir satt litt på vent, ein tar ein pause frå kvardagen.

Ein av dei beste tingene me å ve på hytto synst eg, e at eg ikkje kan driva å dilla rundt i huset heila tie. Heima har eg alltid et prosjekt. Og missforstå meg rett, eg elska jo å ha prosjekt på gang. Men da e himla godt å ein gong i ny og ne berre gje slepp på desse prosjektene. Nåken lure kanskje på ka prosjekt eg snakka om. Prosjektene mine kan gå ut på å sortera alle kledna mine (og gje vekk te søstrene mine eller fretex), omorganisera innholdet kjøleskapet, eller gå gjennom alle bilde på telefonen og sletta dei unødvendige.


Men sortering av kle, og omorganisering av matvarer og bilder, vette fort glømt når du landa på hytto. Spesielt når du kan siga ner i ein akkurat perfekt oppvarma stamp ute. Har du prøvd å sitta i ein stamp midt i kaldaste vinternatta, me heilt klar stjernehimmel? Da hadde eg aldri prøvd før denna helge her. Trudde egentlig da dere stampegreiene va ganske døvt eg. Men da e da altso ikkje. Da e velvære for kropp og sjel, i nær kontakt me natur. Å hei, kor deilig!Kanskje den aller finaste tingen me å ve på hytto, e at dei fleste løfta blikket vekk frå telefonen te fordel for ei god bok, eller gode samtala med dei ein e sammen me. Me da oppfordre eg alle te å prøva å ha faste regla på mobilbruk i kvardagen. Da som funke for meg, funke kanskje ikkje for deg. Men eksempel på mobilregla kan ve å ha mobilfri sona ved middagsbordet, legga mobilane i ei korg når ein e me vennegjengen, begynna dagen me stell og frukost før ein sjekke ut alle sosiale medier osv osv.

205 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Kommentar


Ane Larsen
Ane Larsen
21. März 2018

Takk for en super tur. Helt enig med deg at det er noe helt spesielt med denne magiske hyttestemningen <3

Gefällt mir
bottom of page