top of page

Barselyoga - ei positiv opplevelse.

Eg fullførte Belly & Baby sin gravid – og barselyogautdannelse rett før eg fødte Caela, ho e no vel ett år. Eg hadde dermed ikkje undervist hverken gravidyoga eller barselyoga før eg starta opp Humle yoga. No har me hatt et åtta vekers kurs, og eg må sei at eg e øve meg av begeistring. Gu kor stas da har vore. 


Foto: Ane Larsen

For da fysta har eg som barsel yoga lærar storkost meg sånn, fø eg har jo fått fem nyklekte babya og mødre på besøk kvar veka. Men eg har og storkost meg sånn, fordi eg ser ka nytte og glede da gjer mødrene. Da e ein fantastisk måte å starta opp igjen treningen etter fødselen. Me fokusere mykje på å trena opp kjernemuskulaturen, samt bekken- og bekkenbunns muskulaturen. Detta naturligvis fordi kroppen har vore gjennom ekstreme endringa gjennom graviditeten, og trenge litt hjelp og støtte for å få god kontakt og kontroll igjen. I tillegg jobbe me med nakke og rygg, fordi da e sentralt i forhold te ka da nya live bringe, nemlig mange nye kroppbevegelsa som byssing, bæring, amming osv. Sist men ikkje minst e pust og avspenning er et nyttig verktøy, spesielt me tanke på lite søvn og ellers et høgt stressnivå for mange. Ujjayi pusten, altso yogapusten, virke beroligande både for mor og barn i grinesituasjona. 


Foto: Ane Larsen

Apropo grining. Blir da mykje grining på fleire av babyane på samma tid, so spele eg gjerne litt på harmoniumet og me synge litt sammen. Babyane elske jo song og bevegelse.

Kurset me har hatt, har vore som et eget barseltreff. Dei virke te å ha fått skikkelig god kontakt, og dei blir gjerne igjen i studioet i lengre tid ette endt praksis. Ikkje for å skryta, men fleire av dei har nevnt at barselyogaen e høgdepunktet i veko. Sånt gjer meg gla!


Foto: Ane Larsen

Foto: Ane Larsen

Ette sommaren starte me opp igjen, men då me to barsel yoga tilbud. Et for dei med babya som e ca mellom 0 – 6  måna, og et anna te dei me babya på ca 6 – 12 måna. Dei minste babyane, og dei nyaste mødrene, har mulighet te å bli me på kurs onsdaga kl.12.00 – 13.10. Fyste kursrunde begynne onsdag 22.august. Dei største babyane, og dei eldste mødrene, har kurs på torsdagane kl.10.00 – 11.10. Fyste kursrunde her e torsdag 23.august. Detta kurset e nesten fullbooka, berre ein ledig plass. Visst du vil ve me på barselyoga, so gå inn på påmeldingsskjema https://www.humleyoga.no/pameldingyoga og meld deg på. Du kjem ikkje te å angra ♡

79 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Yoga mann

Bình luận


bottom of page